För försäljning till företag

Allt började 1963.

Theo Förch grundade en skruvhandel

FöRCH Skruv

Theo Förch hade då en ingengörsposition hos den legendariska biltillverkaren NSU. Men tanken fanns hela tiden: När allt fler bilar byggs kommer alla fordonsverkstäder att få mer och mer att göra. Behovet av fästkomponenter steg kraftigt. Theo Förch såg möjligheterna och startarde 1 januar i 1963 sin egen skruvhandel: Theo Förch OHG.

Den första firmalokalen var i en äldre industrilokal i Kochertűrn. Lager och kontor var kombinerat och tyvärr fanns ingen centralvärme. Det var en hård tid för Theo Förch och hans medarbetare. Varje D-Mark värderades noga innan den användes, begagnat förpackningsmaterial återanvändes. Servicefordonet var en gammal traktor som Theo lånade av sin bror. Men skruvarna fann sina köpare ochföretaget gick med en liten vinst varje månad.

På den plats där allt startade ligger idag centralen för en internationell koncern med 3.250 medarbetare. 2.000 av dessa arbetar som säljare på fältet. Koncernen är verksam i 23 länder och omsätter ca 440 miljoner euro/år. En fantastisk framgångssaga.

2007 erhöll Theo Förch Baden- Württembergs företagarmedalj. Ett hedertecken för personer som är exempel på sunt affärsmannaskap och som är ett föredöme för sitt verksamhetsområde.